Etter noter    


Nr. 1 – 14.01.2021

 

GODT NYTT ÅR

Rektors uterom

Fra skogen hilser rektor Astrid Kvalbein, prorektor Eyolf Dale, viserektor FoU Sidsel Karlsen og den nyankomne viserektor for utdanning Gunnar Flagstad. De snakker blant annet om jubileum, forskningsfestival og radikalisering av utdanningen.

Fysisk eller digitalt?

Vi fortsetter som planlagt til og med uke 8, og gjennomfører koronatilpasset fysisk undervisning og veiledning der det er mulig å holde en meters avstand. Vi fortsetter med digital undervisning der det er vanskelig å holde avstand. Fagmiljøene gjør disse vurderingene.

Kanaler du bruker i kommunikasjon med studentene
For å sikre at studentene vet hva som gjelder, er det viktig at vi bruker de offisielle NMH-plattformene for studiekommunikasjon.

  • Canvas: Studieledere og undervisere må sørge for at det ligger god og riktig informasjon i Canvas om hvordan undervisningen vil foregå.
  • TimeEdit: Oppdateres av timeplankontoret ut fra informasjonen fra lærere, studieledere og fagseksjonsledere.
  • E-post: Du kan bruke student-e-posten med beskjeder, der Canvas ikke egner seg.
Hurtigtester: Skal du på NMH, er det lurt om du henter en pakke med to selvtester, som du kan ha hjemme i tilfelle du får symptomer. Testene er tilgjengelig i resepsjonen fra mandag. Dersom testen er positiv, skal du ikke kommer på NMH.

LOLA-UKE PÅ NMH

Nå har du mulighet til å teste LoLa internt på NMH

LoLa er et høykvalitets samspill- og fjernundervisningsverktøy dedikert til musikkundervisning. I uke 3 (17.–21.01.) setter vi opp våre to LoLa-maskiner i to ulike rom. For at vi skal ha mulighet til å utforske denne undervisningsformen i trygge rammer legger vi til rette for at lærere kan flytte en vanlig undervisningstime over på LoLa denne uka. På den måten kan studenter og lærere teste teknologien og ulike metoder, og dele erfaringer fra begge ståsteder. Det går også an å observere andres undervisning om man ikke vil teste selv. Om du har spørsmål, eller ønsker å teste dette så send en e-post med dato og tid som passer best i uke 3 til tone.jordhus@nmh.no.

CANVAS-OPPSKRIFT

Hvordan lage nettmøter i Canvas?

Håkon Kvidal har laget en veiledning i å lage nettmøte og kunngjøre det i Canvas. Siden studentene forholder seg til mange lærere og emner, gjør ens praksis det enklere for dem å finne riktig informasjon.

FEBRUAR
3-4

SEMINAR

Samtidas musikkutdanning

Hvordan kan høyere musikkutdanning være i takt med samtida, påvirke samtida og ruste studentene til å være viktige bidragsytere? I samarbeid med Institutt for musikk ved NTNU, inviterer CEMPE til digitalt seminar med foredrag, innlegg og diskusjoner.

KONFERANSE OM MUSIKERHELSE

Frist for bidrag er 1. februar

Konferansen 22.–24. september skal kombinere vitenskapelig kunnskap og praktisk erfaring gjennom foredrag, korte muntlige presentasjoner, utstilling, workshops, debatter og nettverkssamlinger. CEMPE oppfordrer til å bidra med enten artikkelpresentasjon, demonstrasjon eller presentasjon av utøvende praksis, bidrag til workshop, utstilling eller samtale.

FORSKNING

Nytt nummer av NMHs tidsskrift

Tidsskriftet Nordic Research in Music Education tar for seg forskning innen musikkutdanning. Artiklene setter spørsmålstegn ved forestillinger og etablerte sannheter, som lærerkompetanse og hvem institusjoner velger ut og utdanner. Artiklene tar også for seg mangfold, interkulturell musikkundervisning og sjangerkategoriseringer. Guro Gravem Johansen er hovedredaktør.

Hva skjer når man kler eldre repertoar i ny musikalsk drakt?

14. januar slipper duoen Roggen/Nyhus albumet Demanten, som inneholder improviserte varianter av Sibelius-sanger. Albumet ble spilt inn i 2020, forut for oppstarten av KU-prosjektet U(Romantisk) / Improvisert interpretasjon. En lengre artikkel om dette prosjektet og om hvordan Frankågunnar tester grensene for Schuberts musikks er publisert på nettsiden og i Plong.

TA ET PLONG

Magasinet Plong nr. 3 er ute

Vil du lese gode artikler om hva som foregår på og utenfor NMH? Mellom disse to permene finner du historier om alt fra musikk som hjertebehandling, inkludering i kulturlivet, uromantisk musikk fra romantikken og jazza Schubert, til møter med studenter som den syriske oudspilleren Nawar, jazzfiolinisten Jørgen, performancekunstner og organist Liv Kristin og komponist Ida som elsker mikrotonalitet. Og selvfølgelig mye mer. 

TA ET SESONGPROGRAM

Konsertene går nesten som normalt – med forbehold

Konsertene utover i semesteret blir gjennomført med de smittevernrestriksjonene som gjelder til en hver tid. Det kan bety avlysning eller redusert kapasitet. Husk at det er forhåndssalg og forhåndsreservering til alle konserter – også til gratiskonserter. Kjøp og reserver billett i nmh.ticketco.no. Informasjon om hva som gjelder på hver konsert vil bli oppdatert på nett senest 7 dager før konserten. Ønsker du en oversikt i hånda, så kan du plukke med deg et trykket sesongprogram i foajeen på NMH.

Marit Tøndel Bodsberg Weyde. Foto: Øyvind Strand Endal.

GRØNT NMH

Bli med på å gjøre 2022 til et grønnere år

Godt, nytt miljøvennlig år. Grønt NMH og prosjektmedlem Marit Tøndel Bodsberg Weyde anbefaler å starte med små endringer. Hun gir noen tips til enkle grep som kan bidra til et grønnere NMH. – Bli med på endring! Det er gøy, livgivende og konstruktivt, sier Marit.

PRAKTISK

Kortleser i administrasjonen

Det nå installert kortleser på døra inn til administrasjonen i 3. etasje. Alle ansatte har dermed tilgang ved å bruke kortet sitt. De fleste i administrasjonen jobber hjemmefra, men er tilgjengelig på e-post og teams.

LEDIGE STILLINGER

Leder NordART, lærer i gehørtrening, stipendiater og sjef for økonomi, personal og arkiv

Stillingen som NordART-leder er lyst som en førsteamanuensis i skapende eller utøvende musikk med søknadsfrist 31. januar. Stipendiatstillingene, både innen vitenskapelig og kunsterisk ph.d.-program, har søknadsfrist 1. februar. Universitetslektor i gehørtrening er et 3-årig vikariat i halv stilling med søknadsfrist 6. februar. Til stillingen som seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv søker vi en strukturert, utviklings- og resultatorientert, analytisk relasjonsbygger med en inkluderende og raus lederstil. Søknadsfristen er 23. januar.

JANUAR
19

KURS

Pedagogisk bruk av digital teknologi

Korleis kan ein sikre at digitale verktøy blir brukt på ein pedagogisk god måte i høgare utdanning? I dette nettmøtet lanserer Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse ein ny NIFU-rapport som tar for seg det spørsmålet.

VI GRATULERER

Geir Anfinsen som fylte 50 år 2. januar.
Mads Thormod Due-Tønnessen som fyller 60 år 23. januar.

Slemdalsveien 11
0369 Oslo
+47 23 36 70 00
post(at)nmh.no
VERKTØY
Canvas
TimeEdit
E-post
NYTTIG
For ansatte
Konserter
Arrangementer
SOSIALT
Facebook
Instagram
Youtube